Програма 25 јули 2017

20ч. Книжевна вечер посветена на поетесата Даница Ручигај

- „Сребрените ноќни игри на заробеничката на ветрот“
(сага за првата македонска поетеса, Даница Ручигај)
Куратори: Свето Стаменов и Александар Прокопиев

- Проекција на документарните филмови: „Поетот живее по смртта“ и „Соновите не заспиваат“

—————————————————————————————

Програма – 26 јули 2017

20ч. Отворање на изложба на Димитар Аврамовски Пандилов (Галерија МКЦ)

20ч – Отворање на фотографска изложба на Вацлав Шваб / ЕПК Плзен 2015, Чешка (26.07-04.08.2017, МКЦ фоаје)***

20ч – Отворање на фото инсталации. Фотографи: Ан д` Гела, Максим Делво, Герт д` Таје, Ален Бреје / ЕПК Монс 2015, Белгија (26.07-04.08.2017, МКЦ тревник)***

21ч – Филмска проекција Messages from the Border (68`), ЕПК Сан Себастиан 2016, Шпанија (26.07.2017, плато МКЦ)***

22:30 концерт на RIB, Sweet Rapscallions, Anna O. и Mark Olson & Ingunn Ringvold (САД).

МКЦ Скопје
Слободен влез.

*** Програмата е курирана и организирана од страна на „Конгресен Центар Александар Македонски“

Сподели