Hexis
Еден од најактивните бендови моментално во Европа доаѓаат по втор пат во Скопје како дел од нивната двомесечна турнеја. Сурово и мрачно доживување за сите љубители на Blackend Hardcore и Black Metal.
https://hexisband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Hexisband/

Woes
Blackend Hardcore/Neo Crust четворката која и покрај тоа што постојат само 2 години и имаат 2 EП изданија, се бенд кој што напорно работи и позади себе имаат неколку поголеми турнеи и моментално работат на својот прв албум. Единствената нивна цел е да ја срушат физичката (и менталната) бариера со нивната публика.
https://www.facebook.com/WOESCPH/
https://woescph.bandcamp.com/

Schwartzen
Boogie Doom двојка од Скопје, која е во изработка на својот прв албум. Drum & (distorted) bass искуство во вистинска смисла на фразата.
https://www.facebook.com/schwartzenmk/

Сподели