Дисциплина е секогаш во мода!
Слободно можеме да го наречеме чуварот на „Новиот бран“ Душан Којиќ – Која и неговата легендарна Дисциплина (Disciplin A Kitschme) доаѓаат на Здраво Млади.
Disciplin A Kitscme, повеќедецениските испорачувачи на врвен “noise”, од неодамна во своите редови имаат и нов инструмент – усна хармоника, која дава нова димензија на препознатливиот звук на групата.
Кон крајот на декември 2013, Disciplin A Kitschme во состав: Која (бас, глас), Буца (тапани, глас), Мања (глас), Игор Дјеке (усна хармоника), објави нов хит сингл „Само Дисциплина“, песна која ја растресе музичката јавност во регионот и го најави новиот пат на „Дисциплина“. Најновиот фанк хит “Ovisnik o moći”, кој видео спот имаше премиера на регнионалниот MTV канал на 20.04.2014 всушност и го потврдува тоа.
Групата во наредниот период ќе работи на „нови рифови, надополнети со нови текстуални досетки“ за да на есен ја објави „колекцијата на нови песни која се уште старомодно се нарекува албум“.

 

 

Сподели