ФОНИЈА е панк рок трио кое работи напорно и пишува опасно мелодични песни. Со просек од 20 години по член тие успеаја да издадат 4 албуми и да регрутираат завидна фан база во Македонија. Личната политика е нивната политика, а брзата меланхолична мелодија нивниот трејдмарк. Секогаш стегнати во живите настапи и водејќи се од идејата дека добрите бендови се чекираат на нивните концерти Фонија со нетрпение го чекаат секој свој следен настап!
Штотуку вратени од европска турнеја, ФОНИЈА се наоштрени да ја распарчат бината на Здраво Млади. Фонија се: Дени Крстев, Стефан Ристовски и Кристијан Лафазановски.

Сподели