Откријте го музичкиот свет на групата ЕЛЕФАН, кој се движи помеѓу класиката, поп-рок и фолк, африканските звуци со современи француски текстови. Лиза Вишниа има кристален и сензуален глас, кој го надополнува електричниот звук на Франсоа Вилвјеј, кој, по 20-те години минати на Музичкиот Конзерваториум, совршено прави спој на најразлични видови тонови. Слободна и лежерна музика, која што ќе ви ја донесат една млада девојка и момче, кои со пристигнување на сцената, ве пренесуваат во една волшебна музичка сказна.
Во соработка со Младинскиот културен центар.

Петок 16 мај 2014, 21:00 часот
Младински културен центар – дансинг сала

Сподели