ЗЕМЈОТРЕС 3
Фестивал на независна музика
сабота, 7 февруари 2015, почеток: 19:00
Младински Културен Центар
Влез: 100 денари

Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи. Инициран од Направи Заедно, 69 Records и ПМГ Рекордингс, тоа е потполно отворен концепт, на кој постојано се приклучуваат релевантни чинители на нашата алтернативна сцена. Токму таа сцена е единствената во Македонија која музиката ја сфаќа и третира како уметност, борба и национално богатство. Ако ова ви се чини разумно и интересно, приклучете се на Земјотрес.

Настапуваат:
Btkrsh
Culture Development
Душко Јаневски
Fonija
Galatheia
GreenFuzz
Kanton6 + Demek
Kids Insane
Kolt
Letecki Pekinezeri (Летечки Пекинезери)
Marko Greyhound
Мирко Попов
Милко/Millko
Muhamed Ibrahimi
Outlaw
Палиндром
Pikolomini
SEEHEARSPEAK
Shock Troopers
The John (official)
Verka
Vidinovski

И оваа година како и минатите, освен музичката програма во холот на МКЦ ќе бидат поставени и изданијата на дискографските куќи како и промотивните материјали на бендовите.

ЗЕМЈОТРЕС 3
Фестивал на независна музика
сабота, 7 февруари 2015, почеток: 19:00
Младински Културен Центар
Влез: 100 денари

Поддржете ја вашата локална сцена.

====================================

www.fb.com/zemjotresfest
@zemjotresfest #zemjotresfest

PMG RECORDINGS
www.pmgrecordings.com

SIXTYNINE RECORDS
www.sixtyninerecords.org

DIEHARD RECORDS/BOOKING
www.fb.com/diehardbooking

SHARLA
www.sharla.bandcamp.com

SKOPJE JAZZ FESTIVAL
www.skopjejazzfest.com.mk

АКО НИКОЈ НЕ СВИРИ
www.akonikojnesviri.bandcamp.com

DENY RECS.
www.denyrecords.bandcamp.com

BTKRSH
www.mixcloud.com/BTKRSH

ARGUMENTO MUSIC GROUP
www.soundcloud.com/argumento-music-group

COFFEE MUG BOOKING
www.facebook.com/pages/Coffee-Mug-Booking/401171823352317

====================================

Распоредот на настапите ќе биде објавен наскоро.

Сподели