den na asteroidot

Светски ден на астероидот

кино Фросина ; Планетариум

На 30 јуни, 1908 година, релативно мал астероид од околу 40 метри, навлегол во земјината атмосфера над Сибир, каде што експлодирал и притоа уништил ненаселен регион со големина на модерна …

Минати настани