Suncica Denic

СУНЧИЦА ДЕНИЌ – ПОРТРЕТ

Галерија МКЦ

Сунчица Дениќ (1956, Угљаре) е српска писателка, доктор по книжевности и професор.

Родена е на 22 април 1956 година во Угљаре кај Приштина. Дипломирала, магистрирала и докторирала на приштинскиот Филолошки факултет. …

Минати настани: